Benjamin Dalle Brik Study Space
© Benjamin Dalle | De studenten werden bediend door Vlaams minister Benjamin Dalle

Primeur: 54 studenten blokten nachtje door bij Brik

TG
© Belga
14/01/2020

De Brusselse studentendienst Brik organiseerde in de nacht van maandag op dinsdag van haar eerste Night at the Study Spaces. In de studeerruimte aan de Brusselse Zavelput konden studenten samen een nachtje door blokken. Brik zorgde voor yoga, een nachtwandeling of oplaaddutjes.

Het initiatief van Brik komt er doordat studenten regelmatig vroegen of de studeerplekken langer open konden blijven of vroeger konden open gaan. Voor de eerste Night at the Study Spaces van Brik schreven 54 studenten zich in. Al betekent dat niet dat ze allemaal een nachtje door doen. Die inspanning is slechts voor enkelen weggelegd. Sommigen blijven tot 3 uur 's nachts terwijl anderen liever in de vroege uurtjes beginnen en rond 5 uur arriveren.

Brik Study Space Nachtje door
© Brik via Instagram | Een goed gevulde nacht in de Study Space van Brik

Tijdens de nacht was er elk uur een activiteit voorzien om de studenten en hun hersenen fit te houden. Zo was er om 2 uur een nachtwandeling of om 3 uur een workshop "make your own energy drink". Vanaf 7 uur is er ontbijt. Brik voorzag ook een ontspanningsruimte om even een dutje te doen.

Ook Vlaams minister van Jeugd en Brussel Benjamin Dalle (CD&V) bracht een bezoek. Hij had een fruitmand mee voor de studenten. "Er is een steeds grotere vraag van studenten die zoeken naar plaatsen om samen in groep te studeren. Brik speelt hierin een belangrijke rol met haar study spaces en promoot Brussel zo mee als studentenstad", stelt minister Dalle.

In totaal beschikt Brik over 29 study spaces waar meer dan 800 studenten tijdens de examenperiode terecht kunnen.

BRUZZ ging tijdens de nacht van maandag op dinsdag kijken naar de nachtblok van Brik. Hoe dat ging zie je in de loop van dinsdag online en op tv, in BRUZZ 24.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Onderwijs, Brik , Study Spaces, studeren, blokperiode, blokruimten

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie