Saint-Vé zet Brusselse minderbedeelden in de schijnwerper

© Len Buggenhout/BRUZZ
| Saint-Vé, anno 2016.

De Brusselse studenten willen dit jaar met Saint-Vé de aandacht vestigen op het groeiende aantal daklozen in het Brusselse straatbeeld. Met het thema “Minderbedeeld of minder verdeeld, citoyens invisible et gouvernements nuisibles” zetten de studentenorganisaties druk op de regering om de sociale ongelijkheid aan te pakken.

Elk jaar komen in de week van 20 november studenten van de VUB en de ULB op straat om Saint-Vé te vieren met een optocht door Brussel. De jongeren drukken zich vaak ook kritisch uit over de politiek. Dit jaar is het thema het groeiende aantal daklozen in de hoofdstad dat meer dan verdubbeld is in de laatste tien jaar. Dat besliste het Brussels studentengenootschap samen met de Franstalige tegenhanger l’Association des cercles étudiants.

“De situatie waar sommige studenten in moeten wonen zegt genoeg,” klinkt het bij het Brussels studentengenootschap nog in La Capitale, “een ander goed voorbeeld is de Brusselse regering die wegkijkt wanneer het gaat over daklozen. We willen dat Saint-Vé dit jaar focust op urgente sociale problemen, die ook niet genoeg vertegenwoordigd worden in het nieuws van vandaag, terwijl de problemen meer dan ooit aanwezig zijn.”

50-jarig jubileum

De ULB en de VUB werken anno 2019 al een halve eeuw samen, sinds de oprichting van de VUB in 1969. Het jubileum krijgt ook een plaats in de agenda van de festiviteiten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?