20200826 1719 ZOOM Ben Weyts

| Ben Weyts

De 1.429 schooldirecteurs in het Vlaams onderwijs hebben op hun meest recente loonbrief een loonsverhoging gekregen. Dat meldt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). Het gaat om de eerste fase van een geleidelijke loonsverhoging voor directeurs om op die manier de loonkloof met een gewone leerkracht te verhogen. "Het zal nu letterlijk meer lonen om de verantwoordelijkheid van schooldirecteur op te nemen", klinkt het bij Weyts.

In een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao) werd in september afgesproken om tien miljoen euro uit te trekken voor een loonsverhoging voor schooldirecteurs. Die moest er eigenlijk al in januari komen, maar werd nu met terugwerkende kracht uitbetaald.

De bruto loonsverhoging verschilt wel afhankelijk van het type school. Zo kunnen de 158 directeurs in het deeltijds kunstonderwijs rekenen op 400 euro extra, terwijl dat voor de 213 directeurs in het basisonderwijs slechts om 33 euro gaat.

Daarnaast krijgen 1.028 directeurs uit het secundair er bruto 187 euro bij en gaan de 30 directeurs in het volwassenenonderwijs er bruto 250 euro op vooruit. De bedoeling is om er op die manier voor te zorgen dat een schooldirecteur altijd minstens 31 procent meer verdient dan een gewone leerkracht.

De volgende fase van de graduele loonsverhoging is gepland voor januari 2023.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni