| De Droomboomsite in Laken

Stad Brussel creëert 750 plaatsen in Nederlandstalig onderwijs

Kris Hendrickx
© BRUZZ
30/11/2019

De Stad Brussel zal deze legislatuur meer dan 700 extra plaatsen openen in het Nederlandstalig onderwijs. Naast de nieuwe school aan de Zennestraat en de uitbreiding op de Mutsaardsaardsite krijgt ook de Droomboomsite een nieuw gebouw.

Dat er een nieuwe kleuter- en lagere school komt in de Zennestraat is al een tijdje bekend. De school in de Vijfhoek opent in september 2022 en zal zo’n 250 plaatsen tellen. Ook het Mutsaardcomplex in Laken wordt uitgebreid met 250 plaatsen en moet op hetzelfde moment klaar zijn.

Tijdens de begrotingsvoorstelling vrijdag maakte schepen voor Nederlandstalig Onderwijs Ans Persoons (Change.brussels) duidelijk dat er ook op de Droomboomsite in Laken nog eens 250 extra plaatsen in de pijplijn zitten. De Stad lanceert volgend jaar alvast een studie die een herinrichting van de site moet bekijken.

"De leerlingen op de Droomboomsite zijn slecht behuisd. Een nieuw gebouw levert 250 plaatsen op in een dichtbevolkte wijk."

Ans Persoons (Change.brussels)

“De leerlingen zijn er momenteel erg slecht behuisd in gebouwen die nog uit de jaren 1950 dateren,” legt Persoons uit aan BRUZZ. “Het zijn ook erg lage gebouwen op een grote site. De oude gebouwen maken wellicht plaats voor kwaliteitsvolle architectuur. Dat moet 250 bijkomende plaats opleveren en die zijn nodig in die dichtbevolkte buurt. Ook de hoofdstedelijke academie zal er ruimte krijgen.”

Persoons laat daarnaast ook nog bestuderen of het gebouw van het Anneessens Funck instituut nabij Fontainas niet beter kan ingericht worden. “Het is nooit als een school gebouwd en dat merk je”, aldus de schepen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Laken , Onderwijs , Stedenbouw , Ans Persoons , Droomboom

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni