Binnenkort gratis WIFI in Brusselse parken?

Tegen 2024 wifi in alle Brusselse middelbare scholen

© Belga
02/02/2022

Brussels minister voor Digitalisering Bernard Clerfayt heeft woensdag aangekondigd dat hij tegen 2024 alle Brusselse middelbare scholen wil uitrusten met een performant wifinetwerk. Hiervoor wordt 5,2 miljoen euro uitgetrokken in het kader van het Europese relanceplan.

Het plan voor digitalisering van de Brusselse scholen kreeg de naam "Mijn school gaat digitaal". Het bestaat uit twee pijlers. Het eerste project werd toegekend aan het Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest (CIBG) en heeft als doel om de leerlingen digitaal uit te rusten.

De scholen hebben de mogelijkheid om IT-materiaal te kiezen ter waarde van 6.250 euro. Het gaat om laptops, tablets, projectors en ander materiaal. Na 4 jaar wordt het materiaal eigendom van de school.

Wifi

Het tweede project onder leiding van IRISnet is de uitrol van goede wifi in elke Brusselse middelbare school tegen 2024. Uiteindelijk moet elke school acht tot elf hotspots hebben waarmee de leerlingen vlot toegang hebben tot internet. Alle kosten zijn voor rekening van het Brussels gewest en zij voorzien ook drie jaar in het onderhoud.

Dankzij het wifinetwerk dat IRISnet uitrolt in de middelbare scholen kunnen leerkrachten nieuwe onderwijsvormen verkennen en creatieve en interactieve lessen opzetten voor de leerlingen. "Het is dan ook dringend noodzakelijk om te zorgen voor een veilige internettoegang. Des te meer omdat digitale technologie in scholen tal van voordelen biedt voor zowel de leerlingen als de leerkrachten", stelt minister Clerfayt.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni