Tiental kleuterleiders in quarantaine na besmetting in Anderlechtse school

© Google Instant Street View

Een tiental kleuterleiders van het Sint-Vincentius Instituut in Anderlecht moet in quarantaine nadat één van hen positief testte op het coronavirus. Aan de ouders van de kinderen wordt gevraagd om hun kroost thuis te houden, tenzij ze geen opvang kunnen voorzien.

Dat schrijven RTL, BX1 en La Capitale, en wordt door het secretariaat van de school bevestigd aan BRUZZ. “Eén van de kleuterleiders testte inderdaad positief. Omdat er de dagen voordien veel vergaderingen hebben plaatsgevonden, werd beslist dat een tiental kleuterleiders nu in quarantaine moet,” vertelt Isabelle Leboutte van het secretariaat van het Sint-Vincentius Instituut.

“Omdat we te weinig personeel hebben om alle kinderen op te vangen, vragen we aan de ouders om ze thuis te houden tot 14 september,” klinkt het. “Tenzij de ouders moeten werken. Wij voorzien wel een opvang indien nodig.”

De besmette persoon kwam volgens de school niet in contact met de kinderen. Volgens het secretariaat werd enkel de kleuterafdeling van de school getroffen. De lagere school blijft functioneren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?