TADA bouwwerf helm veiligheid werfleider bouwsector

| In de Toekomstateliers kunnen kinderen kennismaken met allerlei beroepen.

Toekomstatelier voor Brusselse kinderen barst uit z'n voegen

VT
© BRUZZ
28/03/2019

Het gaat ToekomstATELIERdelAvenir (TADA) voor de wind. De zaterdagschool die Brusselse kinderen laat kennismaken met verschillende beroepen werft negen nieuwe mensen aan. Ook opent de school een nieuwe antenne in Schaarbeek.

Het opzet van TADA is eenvoudig: Brusselse jongeren uit kwetsbare wijken laten kennismaken met verschillende beroepen. De lessen zijn opgebouwd rond verschillende beroepen, zoals advocaat, journalist, fotograaf, modeontwerper of politieman, waarbij gastdocenten komen spreken.

Door de sterke groei van de school zijn er maar liefst negen openstaande vacatures, voor deeltijdse posities. "We bereiken steeds meer gezinnen in Brussel, en moeten die groei opvangen met nieuwe collega's," zegt oprichtster Sofie Foets aan BRUZZ. Het gaat om een talent manager, pedagogische coördinatoren en assistenten.

Daarnaast kijkt de school ook uit naar de opening van de vijfde antenne in Schaarbeek. Die komt er in het najaar op de Van Oostsite, in de nieuwe Paviljoenschool en in de Franstalige school ernaast.

Inspiratie andere initiatieven

"Bovendien merken we dat TADA steeds meer andere initiatieven inspireert. Dat is heel fijn om te zien. Zo is er onlangs een gelijkaardig project gestart in Bordeaux, door iemand die bij ons heeft lesgegeven."

Eind vorig jaar gaf BRUZZ een financieel duwtje in de rug aan de organisatie door de benefietactie Brussel Helpt. Die leverde 38.700 euro op. "Dat heeft een grote impact gehad. Meer mensen zijn nu op de hoogte van ons project en we hebben ook de samenwerkingen met andere verenigingen kunnen versterken," aldus Foets nog.

TADA heeft momenteel weekendscholen in Molenbeek, Sint-Joost-ten-Node en Anderlecht en heeft achttien voltijdse equivalenten in dienst.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Schaarbeek , Onderwijs , ToekomstATELIERdelAvenir , TADA , Sofie Foets

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni