28 augustus 2023: de eerste schooldag in het Franstalig onderwijs, ook in Brussel.

Tolkenservice in Brussels Nederlandstalig onderwijs wordt versterkt

© Belga
15/12/2023

In 2024 kunnen onderwijsinstellingen van het Nederlandstalig onderwijs in Brussel opnieuw tolken van vzw Brussel Onthaal inschakelen om te helpen bij gesprekken met ouders. Zo meldt Brussels minister Sven Gatz (Open VLD), binnen de VGC bevoegd voor Onderwijs en Scholenbouw, donderdag.

"Goede communicatie tussen ouders en school is van groot belang in de schoolloopbaan van kinderen. Daarbij gaat het soms om gesprekken over gevoelige of complexe onderwerpen, of gesprekken met verstrekkende gevolgen. De schooltaal en de taal van de ouders sluiten niet altijd op elkaar aan", verduidelijkt minister Gatz. "Het inzetten van tolken kan helpen om het gesprek kwalitatiever, genuanceerder en effectiever te laten verlopen."

De partner van de VGC voor tolkbeurten is vzw Brussel Onthaal. Die zet opgeleide tolken in om ter plaatse te tolken, telefonisch te tolken en online te tolken. Onderwijsinstellingen van het Nederlandstalig onderwijs in Brussel kunnen, dankzij deze tussenkomst van de VGC, tolken inschakelen van vzw Brussel Onthaal voor slechts vijf euro per uur. Dit sterk gereduceerd tarief verlaagt de drempel om tolken in te zetten bij moeilijke of complexe gesprekken.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni