Vlaanderen investeert meer dan vier miljoen euro in Brusselse scholenbouw

1709 school 60 1709 school 60
© Ivan Put
| Er worden ook voor de eerste keer specifiek middelen uitgetrokken voor extra plaatsen in het buitengewoon onderwijs. Het gaat om ruim 7 miljoen euro.
© Ivan Put
| Er worden ook voor de eerste keer specifiek middelen uitgetrokken voor extra plaatsen in het buitengewoon onderwijs. Het gaat om ruim 7 miljoen euro.

De Vlaamse regering trekt volgend jaar 34 miljoen euro uit voor extra plaatsen in het Nederlandstalige gemeenschapsonderwijs. Dat meldt onderwijsminister Ben Weyts (N-VA). En daar is ook geld voor de regio Brussel bij. Het gaat om 4,4 miljoen euro waarmee er 465 plaatsen moeten bijkomen.

Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) trekt 34 miljoen euro uit om 3.600 extra plaatsen te genereren in het Nederlandstalig gemeenschapsonderwijs. Die investering komt bovenop de 96 miljoen euro voor 22.400 extra plaatsen die voor de periode 2019-2022 al ingepland waren.

Ook de regio's Antwerpen, Brussel en Sint-Niklaas krijgen een deel van de koek. Voor Brussel gaat het om een totaalbedrag van 4,4 miljoen euro voor 465 extra plaatsen.

Buitengewoon onderwijs

De impuls wordt toegespitst op het secundair onderwijs, en dan vooral in de regio's waar de druk het grootst is, zoals de Vlaamse rand. Er worden voor de eerste keer ook specifiek middelen uitgetrokken voor bijkomende plaatsen in het buitengewoon onderwijs. Het gaat om ruim 7 miljoen euro. "We kiezen voluit voor de meest kwetsbare kinderen en dus voor het buitengewoon onderwijs," zegt Weyts.

"Dat is niet evident, aangezien een extra plaats in het buitengewoon onderwijs zowat drie keer duurder is dan een extra plaats in het gewoon onderwijs. Maar de meest kwetsbare kinderen verdienen gewoon de meeste ondersteuning," aldus Weyts nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?