VUB dankt 4.500 medewerkers met personeelsfeest in Pairi Daiza

© PhotoNews
| Vrije Universiteit Brussel (VUB), campus Etterbeek.

Zondag verzamelden 4.500 (ex-)personeelsleden, alumni en hun familie in Pairi Daiza om de uitgestelde 50ste verjaardag van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) te vieren. "Deze dag is een blijk van dank voor de warmte en het engagement die de VUB-gemeenschap uitstraalde tijdens de koude COVID-19-maanden”, zegt personeelsdirecteur Raf Devos.

De VUB wil haar medewerkers bedanken voor hun inzet tijdens de coronacrisis. Niet enkel het medisch- en zorgpersoneel van het UZ Brussel werden in de bloemetjes gezet. De universiteit bedankte ook het academisch en adminitstratief personeel die de digitale lessen tijdens de lockdown mogelijk maakten en de VUB-onderzoekers uit diverse faculteiten die hun steentje bijdroegen met wetenschappelijk werk in de strijd tegen corona. Hun families werden ook uitgenodigd.

“Het academiejaar 2021-2022 staat in het teken van REthink, REuse, REjoice", zegt VUB-rector Caroline Pauwels. "De wereld opnieuw her-denken om ze beter te maken, samen te zorgen voor een duurzame toekomst, maar ook: opnieuw uitgelaten zijn omdat we terug bij elkaar kunnen komen zonder te veel beperkingen. Dat moment van vreugde beleven we vandaag. Hiermee pikken we ook de draad weer op met de voor covid geplande feestelijkheden rond het 50-jarig bestaan van de VUB, die door de pandemie niet konden plaatsvinden. Na de academische opening zijn we vandaag opnieuw samen en kijken we al uit naar uitreiking van de eredoctoraten en de Sint-Verhaegen viering."

VUB-personeelsdirecteur, Raf Devos, spreekt van een topopkomst en uniek moment: “De VUB is de grootste Nederlandstalige private werkgever in Brussel. En dat tonen we vandaag met bijna 5.000 deelnemers aan dit grootste personeelsfeest sinds het ontstaan van de universiteit. Het doet deugd om met heel onze VUB-gemeenschap deze ‘warme’ dag te beleven zonder zorgen of drukte.”

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?