Het coronavirus dwingt de VUB tot alternatieven: een leegstaand kantoorgebouw in de Jozef II-straat werd omgevormd tot 7 leslokalen waar vanaf 21 september 2020 maximaal 455 studenten veilig les kunnen volgen

| Het coronavirus dwingt de VUB tot alternatieven: een leegstaand kantoorgebouw in de Jozef II-straat werd omgevormd tot 7 leslokalen.

VUB en KU Leuven schakelen over naar code oranje

KVDP
© BRUZZ
13/10/2020

Vanaf maandag geldt code oranje op alle campussen van de VUB. Ook de KU Leuven schakelt over naar code oranje op de 13 campussen, waarvan twee in Brussel. Dat betekent dat er minder studenten aanwezig zullen zijn op de campussen vanaf volgende week. "Nu is het aan het hoger onderwijs om de steden waarin we soms zo massaal aanwezig zijn enigszins te ontlasten", zegt rector van de KU Leuven Luc Sels.

Vanaf 19 oktober geldt code oranje op de dertien campussen van de KU Leuven. Het gaat onder meer om campus Brussel, die de KU Leuven deelt met hogeschool Odisee, en campus Sint-Lukas in Schaarbeek.

Ook de VUB schakelt over naar code oranje. Net als aan de KU Leuven geldt code oranje vanaf maandag. Op de Erasmushogeschool was code oranje al van kracht. Voor hogescholen betekent dat dat maximaal 20 procent van de studenten op hetzelfde moment op de campus aanwezig mogen zijn.

Minder studenten op de campussen

Bij code oranje in de universiteiten geldt een maximumcapaciteit van één op vijf zitplaatsen in aula's met meer dan 150 zitplaatsen. In kleinere aula's met 60 tot 150 zitplaatsen mogen nog 30 studenten aanwezig zijn. Voor practica verandert er niets.

Een volledige overstap naar digitaal onderwijs betekent dit nog niet, maar de bedoeling is wel dat er minder studenten aanwezig zijn op de campussen. "We hebben er altijd voor geijverd om de onderwijsactiviteiten zoveel mogelijk op de campus te organiseren”, zegt rector Luc Sels. "Nu is het aan het hoger onderwijs om de steden waarin we soms zo massaal aanwezig zijn enigszins te ontlasten. Door meer spreiding van de aanwezigheid op de campus beperken we de virusoverdracht en beschermen we zo diegenen die het meest kwetsbaar zijn voor dit virus."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Onderwijs , code oranje , hoger onderwijs , KU Leuven

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni