VUB organiseert lesmarathon over seksualiteit

© PhotoNews
| 12 uur lang krijgen de studenten alles over seksualiteit te horen.

De studenten van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) kunnen op 23 oktober van 09.00 tot 21.00 uur een lesmarathon volgen over seksualiteit. Twaalf uur lang zullen twaalf experten lessen geven over alles wat met de seksuele beleving te maken heeft.

Het initiatief voor de lesmarathon komt van wetenschapsfilosoof en pedagoog Gustaaf Cornelis. Hij wil de aspecten van seksualiteit die nog steeds in de taboesfeer hangen en de misvattingen die daardoor ontstaan, proberen uit de wereld te helpen. De mensen moeten volgens hem simpelweg beter geïnformeerd worden over seks.

"Seksualiteit is alledaags, maar eigenlijk is dat niet zo alledaags. We spreken erover op een foute manier. We pochen erover en denken er alles over te weten, maar als het echt tussen de lakens is dan doen we ook dingen verkeerd. Niet zozeer het technische, maar ook het filosofische, het morele, het esthetische en het ethische. Daar moeten we bij stilstaan", stelt Cornelis.

"Wat mag er op sociale media? Wat mag er op school? Wat mag er wel of niet op straat? En hoe zit het nu met die #metoo?" Allemaal vragen die beantwoord zullen worden in de verschillende, mogelijk zinderende, lessen. Enkele voorbeelden van lessen zijn "Hebben we nu seks of wat?" door Tom Claes van Universiteit Gent, "Hebben we meer seks door datingapps als Tinder?" door Elisabeth Timmermans van Erasmus Universiteit Rotterdam, "Mijn seksleven van plezier tot probleem" door Sam Geuens van Vlaamse Vereniging van Studenten of "Help! My teacher is a (M/D)ILF!" door Muriel Lahor van de VUB.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?