© VUB | Pieter Ballon, Karin Vanderkerken, Nadine Engels en Hugo Thienpont worden de vier nieuwe vicerectoren van de VUB. Dat heeft rector Jan Danckaert bekendgemaakt.

VUB-rector Jan Danckaert heeft team van vicerectoren gekozen

© Belga
07/09/2022

Jan Danckaert, de nieuwe rector van de Vrije Universiteit Brussel, heeft zijn team van vier vicerectoren bekendgemaakt. Pieter Ballon, Karin Vanderkerken, Nadine Engels en Hugo Thienpont zullen in de komende vier jaar samen met de rector het beleid van de universiteit uitzetten en instaan voor het dagelijks bestuur.

De ploeg van Danckaert is een mix van ervaren en nieuwe gezichten. Professor Karin Vanderkerken, gewoon hoogleraar bij de vakgroep Biomedische Wetenschappen, was al vicerector onder Caroline Pauwels en blijft dat ook in de nieuwe ploeg, maar ze ruilt Onderzoek in voor Internationalisering. Professor Pieter Ballon wordt de nieuwe vicerector Onderzoek. Hij is hoogleraar bij de vakgroep Communicatiewetenschappen en directeur van SMIT (Studies in Media, Innovation & Technology), een gezamenlijk onderzoekscentrum van VUB en imec.

Danckaert was onder Pauwels zelf vicerector Onderwijs en Studentenzaken. Hij koos voor professor Nadine Engels, onderwijskundige en hoogleraar aan het Multidisciplinair Instituut Lerarenopleiding (MILO) als zijn opvolger in die functie. Tot slot is er nog een ervaren blijver, want professor Hugo Thienpont, gewoon hoogleraar aan de faculteit Ingenieurswetenschappen, blijft vicerector Innovatie en Valorisatie.

"Deze ploeg ervaren wetenschappers en bestuurders is een baken van vertrouwen in turbulente tijden gekenmerkt door klimaatopwarming, energiecrisis, groeiende ongelijkheid, oorlog in Europa. Als universiteit moeten we mee een antwoord bieden op de grote uitdagingen van een wereld in transitie," zegt rector Danckaert.

De raad van bestuur van de universiteit zal op 13 september definitief groen licht geven voor de nieuwe ploeg.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie