Jan Danckaert, rector van de Vrije Universiteit Brussel (VUB), bij het begin van het academiejaar 2022-2023

| Jan Danckaert, rector van de Vrije Universiteit Brussel (VUB), bij het begin van het academiejaar 2022-2023.

VUB-rector Jan Danckaert opnieuw aan het werk

© Belga
27/02/2023

Jan Danckaert, de rector van de Vrije Universiteit Brussel (VUB), is hersteld na een hartoperatie en heeft het werk hervat. De rector was sinds midden januari out, nadat hij met spoed geopereerd moest worden aan het hart.

Na hartklachten besliste de 58-jarige Danckaert om begin dit jaar op consultatie te gaan in het UZ Brussel, het universitaire ziekenhuis verbonden aan de VUB. Daar kreeg hij te horen dat hij zo snel mogelijk een overbruggingsoperatie moest ondergaan aan het hart. Die ingreep verliep goed, maar op advies van de artsen moest hij wel een rustpauze inlassen.

In de afgelopen weken nam Hugo Thienpont, vicerector Innovatie & Valorisatie, zijn taken van rector over. Danckaert hervat nu zijn eerste mandaat als rector. Al zal hij dat in de eerste weken nog steeds op een rustiger tempo doen. Toch ligt er werk op de plank, want begin maart vindt het strategisch seminarie plaats waarbij de grote beleidslijnen van de VUB voor de volgende vier jaar worden uitgetekend.

"Publieke optredens probeer ik nog zoveel mogelijk af te houden, zodat ik voldoende rust kan nemen. Ik moet ook drie keer per week naar een kinesessie. Niet alleen voor cardiorevalidatie, maar ook om spier­versterkende oefeningen te doen. Alle lof overigens voor al het personeel van het UZ Brussel, zowel voor, tijdens als na de operatie", vertelt Danckaert.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni