Jan Danckaert, rector van de Vrije Universiteit Brussel (VUB), bij het begin van het academiejaar 2022-2023

| Jan Danckaert, rector van de Vrije Universiteit Brussel (VUB), bij het begin van het academiejaar 2022-2023.

VUB-rector Jan Danckaert met spoed geopereerd aan het hart

RV
© BRUZZ
16/01/2023

VUB-rector Jan Danckaert moest met spoed onder het mes wegens hartproblemen, laat de universiteit weten. Vicerector Hugo Thienpont neemt in zijn afwezigheid zijn taken van rector over.

Jan Danckaert is vandaag met spoed geopereerd aan het hart. In het UZ Brussel, het universitaire ziekenhuis verbonden aan de VUB, werden er vier overbruggingen geplaatst.

Op advies van de artsen last Danckaert een periode van rust in om volledig te herstellen van de operatie. Hugo Thienpont, vicerector Innovatie & Valorisatie aan de VUB, neemt in zijn afwezigheid de taken van rector over.

Na hartklachten besliste rector Danckaert afgelopen vrijdag om op consultatie te gaan in het UZ Brussel. Daar kreeg hij te horen dat hij zo snel mogelijk een overbruggingsoperatie moest ondergaan aan het hart. De ingreep vond ondertussen plaats en is naar verluidt goed verlopen.

“Ik ga eerst zoveel mogelijk rusten om mijn lichaam te laten herstellen van de operatie. Daarna smijt ik mij opnieuw voluit als rector van de VUB. Reculer pour mieux sauter, noemen ze dat”, laat VUB-rector Jan Danckaert weten in een reactie.

Danckaert volgt Pauwels op

De eerste ambtstermijn van Jan Danckaert als VUB-rector startte aan het begin van dit academiejaar. Sinds maart 2022 was hij actief als rector ad-interim, nadat ererector Caroline Pauwels haar taken noodgedwongen moest neerleggen door ziekte (ze stierf in augustus vorig jaar aan de gevolgen van kanker).

Wanneer Danckaert exact terugkeert, is voorlopig nog niet duidelijk.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni