VUB Caroline Pauwels 2 BRUZZ ACTUA 1597

| Caroline Pauwels overleed vrijdag op 58-jarige leeftijd na een jarenlange strijd tegen maag- en slokdarmkanker.

Oud-rector VUB Caroline Pauwels overleden

AD
© BRUZZ
06/08/2022

Caroline Pauwels (58), de voormalige rector van de Vrije Universiteit Brussel die recent tot ererector benoemd werd, is vrijdag overleden in het UZ Brussel. Dat meldt de VUB zaterdag in een persbericht.

Pauwels leed al enkele jaren aan maag- en slokdarmkanker. Eerder dit jaar besloot ze noodgedwongen haar functie als VUB-rector neer te leggen, omdat haar ziekte niet meer te combineren viel met haar opdracht als rector aan de universiteit.

'Grote inspirator met duidelijke visie'

“Het overlijden van Caroline laat de VUB met een groot verdriet achter”, schrijft Karsten De Clerck, voorzitter van de Raad van Bestuur. “Ze was een warme en innemende persoonlijkheid. Een grote inspirator met een duidelijke visie. Haar engagement gold niet alleen voor de VUB, maar voor de hele samenleving. Ze zette al haar energie in om mensen te verbinden. Tot op het laatste moment.".

Rectorschap

In april 2016 werd Caroline Pauwels verkozen tot rector van de VUB, in opvolging van Paul De Knop, die deze week eveneens overleed aan de gevolgen van kanker.

Pauwels was daarmee de elfde rector in lijn en de tweede vrouwelijke rector van de VUB, na Els De Witte. In 2020 werd ze herkozen met een overweldigende meerderheid.

In datzelfde jaar stond Caroline Pauwels op de vijfde plaats gerangschikt in een studie naar Thought Leadership in Vlaanderen, als eerste vrouw.  In 2021 kreeg ze de Arkprijs van het Vrije Woord.

Op uitdrukkelijke vraag van Caroline Pauwels zelf, zal de uitvaartplechtigheid in familiale kring plaatsvinden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni