VUB stuurt kotstudenten naar huis

© Collectie CAVA F5929 31
Updated: 18-03-2020 - 14:57

De Vrije Universiteit Brussel verplicht alle studenten die op een kot van de universiteit verblijven om naar huis te gaan. Voor de studenten die op de campus Jette als vrijwilliger werken bij het Universitair Ziekenhuis geldt het kotverbod niet.

Aan de VUB werd vorige week al beslist om tot en met 19 april alles digitaal te laten verlopen en alle klassikale lessen op te schorten. Kotstudenten die op een VUB-kamer verblijven en naar huis konden, werden toen al gevraagd om naar huis te gaan. Maar dat wordt nu een verplichting. De universiteit maakt dit via mail bekend aan haar studenten.

Op die manier wil de VUB ervoor zorgen dat 'social distancing' ten volle wordt nageleefd en studenten niet meer samenscholen op kot en op de campus. Wie de regel niet naleeft, kan onderworpen worden aan een tuchtprocedure of kan de toegang tot zijn kot ontzegd worden.

Niet voor vrijwilligers in Jette

Het kotverbod geldt niet voor wie niet naar huis kan, zoals internationale studenten die in België vastzitten door het reisverbod. Ook wie een goede reden kan voorleggen, mag blijven. Het gaat dan om studenten in wiens gezin een risicopatiënt woont of die mee ingeschakeld zijn in een ziekenhuis.

Voor de studenten die niet naar huis kunnen werd een Facebookgroep opgericht. Voor Jette geldt dat studenten met klinische stages en studenten die zich als vrijwilliger inzetten voor het UZ en de zorgsector op kot mogen blijven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?