VUB 3 BRUZZ ACTUA 1653

| VUB 3 BRUZZ ACTUA 1653

VUB-wiskundige ontvangt International Award For Women in Science

TRO
© Belga
14/03/2019

Ingrid Daubechies, wiskundige aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB), heeft donderdag in Parijs de prestigieuze International Awards For Women in Science ontvangen.

De professor krijgt de prijs onder meer voor haar baanbrekende werk rond zogenaamde "wavelets", die toegepast worden in beeldcompressie en -vorming en digitale communicatie. Dat meldt de VUB.

De International Awards For Women in Science, die donderdag voor de 21ste keer werden uitgereikt, zijn een initiatief van de L'Oréal Foundation en UNESCO. Deze awards bekronen toonaangevende vrouwelijke wetenschappers die baanbrekend onderzoek verrichten of absolute wereldtop in hun discipline zijn. Het nieuws over de prijzen raakte al vorige maand bekend, donderdagwerden de prijzen in Parijs uitgereikt.

100.000 euro

Een van de vijf laureaten is VUB-alumna Ingrid Daubechies, een wiskundige en een wereldautoriteit op het vlak van zogeheten wavelets die onder andere beeldcompressie mogelijk maken. Daarnaast wordt ze gelauwerd voor haar jarenlange inzet voor gelijke kansen, toegang tot onderwijs en wetenschap in ontwikkelingslanden. Aan de award is een geldprijs van 100.000 euro verbonden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Onderwijs , VUB , VUB-docent

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni