Protest van ouders van kinderen in het Franstalig onderwijs tegen Evras, seksuele opvoeding op school

| Een eerder protest in Brussel van ouders van kinderen in het Franstalig onderwijs tegen Evras.

Ook Waals Parlement keurt samenwerkingsakkoord Evras goed

© belga
29/09/2023

Het Waalse parlement heeft donderdag het licht op groen gezet voor het samenwerkingsakkoord dat het seksuele voorlichtingspakket Evras uitrolt in het Franstalige onderwijs. De nieuwe regeling lokte eerder al hevig protest uit.

Over Evras (Education à la Vie Relationnelle, Affective et Sexuelle, red.) is de voorbije weken veel inkt gevloeid. Het decreet van de Franse gemeenschapsregering, dat vier uur seksuele voorlichting verplicht in het zesde leerjaar en het vierde middelbaar in de Franstalige scholen, ontlokte hardnekkig protest en gaf zelfs aanleiding tot brandstichting op scholen.

Ook in Brussel deed het voorlichtingspakket al heel wat stof opwaaien. Midden september nog verzamelden zo'n 2.000 betogers zich aan het Albertinaplein om hun ongenoegen te uiten.

Om het lessenpakket uit te rollen, was een samenwerkingsakkoord vereist tussen het Waalse Gewest, de Franse Gemeenschap en de Franse Gemeenschapscommissie (CoCof), dat in het Brusselse Gewest gemeenschapsbevoegdheden als onderwijs en cultuur waarneemt. Eerder bezegelden de Franse gemeenschap en de CoCof het samenwerkingsakkoord al.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni