Weyts viert eerste 'Dag van de Leerlingenraad' in Sint-Jozefscollege

© SJC Woluwe
| Weyts verscheen als pizzakoerier (al zat er geen pizza in de dozen).
Updated: 26-05-2021 - 13:38

Vlaams minister voor Onderwijs Ben Weyts (N-VA) en voorzitter van de Vlaamse Scholierenkoepel Louis Notte hebben woensdag een verrassingsbezoek gebracht aan de leerlingenraad van het Sint-Jozefcollege in Sint-Pieters-Woluwe. Op deze eerste 'Dag van de Leerlingenraad' vermomde Weyts zich voor de gelegenheid als pizzakoerier en daar hoorden traktaties bij.

De Vlaamse Scholierenkoepel (VSK) wil van de laatste woensdag van mei een nieuwe traditie maken en organiseert dit schooljaar voor het eerst de "Dag van de Leerlingenraad". Om die nieuwe traditie extra in de verf te zetten, konden scholen zelf een feestpakket bestellen bij de VSK en daar gingen 40 scholen ook op in.

De leerlingenraad van het Sint-Jozefscollege werd nog extra verrast. De 17-jarige Louis Notte, voorzitter van VSK, warmde de ge├źngageerde leerlingen eerst op, waarna plots minister Weyts als fietskoerier met een zak vol pizzadozen aangereden kwam. Het was nog te vroeg voor pizza, maar de leerlingenraad kreeg wel een waardebon.

Leerlingen plaatsen zittribune

Minister Weyts bedankte de leerlingenraad voor zijn inzet, want die maakte zeker tijdens de coronacrisis ook het verschil. "Je moet de school niet leiden ver boven de hoofden van de leerlingen: je moet hen een stem geven en naar hen luisteren", vindt Weyts. "In de scholen waar de leerlingen betrokken worden leidt dat tot een beter welbevinden van de scholieren en betere resultaten."

In het Sint-Jozefscollege is de invloed van de leerlingenraad duidelijk zichtbaar zichtbaar. Zo zorgden de leerlingen vorig jaar voor de plaatsing van een zittribune op de speelplaats en denken ze ook mee over een nieuwe overdekking van de speelplaats.

20210526_ZITTRIBUNE_SINT_JOZEFSCOLLEGE
© Sint-Jozefscollege via Facebook
| De zittribune werd er geplaatst op vraag van de leerlingenraad.

Leerlingen van het Sint-Jozefscollege kwamen langs in Downtown en vertelde over hun bewogen laatste jaar

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?