De onmisbare 3: Dans

Thomas Hauert viert de twintigste verjaardag van zijn compagnie, Nora Chipaumire creëert een fictieve vaderfiguur, Seppe Baeyens verzamelt verschillende generaties op het podium. Dat zijn onze danstips in een notendop.

Spraakmakend Afrika

De in Zimbabwe geboren Amerikaanse choreografe Nora Chipaumire werd opgevoed zonder vader. In deze performance construeert ze een fictief portret van die vader die ze nooit had. Een portret samengesteld volgens een typologie van de meest spraakmakende Afirkaanse mannen, van Mohammed Ali tot Patrice Lumumba. Voor deze kritische benadering van de representatie en stereotiepen van de Afrikaanse man, stapt Chipaumire samen met de Senegalese danser Kaolack en de Jamaicaanse danser Shamar Watt in de boksring.

> Portrait of Myself As My Father, Nora Chipaumire. 16&17/2, 20.30, Beursschouwburg,

20 jaar ZOO

Choreograaf Thomas Hauert viert dit jaar de twintigste verjaardag van zijn compagnie ZOO en hij doet dat door samen met zeven dansers die hem de afgelopen jaren de scène op te gaan. In een voorstelling die ook het werkproces op weg naar een afgewerkte productie laat zien, en daarmee de verhoudingen tussen de makers en met het leven dat ze buiten het theater leiden, mee blootlegt.

> How to proceed, ZOO/Thomas Hauert. 23&24/2, 20.30, La Raffinerie.

Intergeneratie Dans

Danser en choreograaf Seppe Baeyens creëerde in 2015 met Tornar al een eerste dansvoorstelling Tornar met een intergenerationele cast van niet-professionele en professionele dansers. Voor INVITED doet hij opnieuw een beroep op een diverse en intergenerationele groep performers die een weerspiegeling vormt van de samenleving. Maar hij nodigt ook het publiek uit om van de choreografie een collectief verhaal te maken.

> Invited, Seppe Baeyens / Ultima Vez & KVS, 23&24/2, 20.30 & 25/2, 15.00&17.00, KVS_BOX,

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?