Heropening talentenhuis Zinnema lokt vierhonderd bezoekers

© Charlotte Lara De Cort
| Directeur Nathalie De Boelpaep, voorzitter An Macharis en minister Sven Gatz (Open VLD).

De heropening van het open talentenhuis Zinnema lokte zaterdag vierhonderd bezoekers. Na een renovatie van zes maanden werden de aanwezigen getrakteerd op een bonte mix van kunst, van urban dance tot futuristisch hiphoptheater en live afro-funkmuziek. 

"Zinnema heeft al een tiental jaar als missie om mensen te ondersteunen die in hun vrije tijd aan kunst doen of die niet in de klassieke, grote cultuurcentra terechtkunnen," zegt directrice Nathalie De Boelpaep. Zinnema staat open voor amateurkunstenaars, vrijetijdskunstenaars, kunstenaars van andere culturen of uit andere kunstvormen. "Iedereen, van alle kleuren, leeftijden gestaltes, moet aan bod en in beeld kunnen komen zodat iedereen zich kan herkennen."

Dankzij programma-opener The Slayers maakte het publiek kennis met hiphoptheater. In een verhaal over de relatie tussen mensen en cyborgs mixte de groep urban dance met stevige beats. Het eerste officiële Belgische urban dance theatergezelschap We Are Not People zorgde voor nog meer hiphopvibes. Aan de andere kant van Zinnema kreeg de gloednieuwe patio meteen een vuurdoop als podium, met dans van Ruby Colle.

De  programmatie van het openingsfeest sloot aan bij het jaarthema van Zinnema: So Very Ordinary. Een thema waarmee Zinnema artiesten ook de rest van het jaar uitdaagt om via kunstzinnige ingrepen banale voorwerpen tot kunst om te vormen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?