22.000 kijkers voor 'Villa Politica' over beleidsverklaring Vervoort

© PhotoNews
| Minister-president Rudi Vervoort (PS) in het halfrond van het Brussels parlement.

Donderdag beleefde het Brussels parlement een première. Voor het eerst werd de beleidsverklaring van een Brusselse regering rechtstreeks uitgezonden door het Eén-programma 'Villa Politica'. Daar keken ruim 22.000 mensen naar, dat is minder dan normaal.

'Villa Politica' bewandelde donderdagnamiddag nieuwe paden. Voor het eerst in de geschiedenis van het politieke duidingsprogramma werd de beleidsverklaring van een Brusselse regering rechtstreeks op Eén uitgezonden, en mochten Brusselse ministers en parlementsleden toelichting geven bij Goedele Devroey over de plannen die de regering-Vervoort III in petto heeft.

Vandaag bleek uit de analyse van de kijkcijfers dat het programma in vergelijking met eerdere donderdagen kijkers moest inleveren. Uiteindelijk keken 22.993 mensen rechtstreeks naar de verklaring van Brussels minister-president Rudi Vervoort. Ter vergelijking, op donderdag 29 september keken er bijna 60.000 mensen live naar de beleidsverklaring van Vlaams minister-president Jan Jambon.

Of de uitzending van donderdag eenmalig is, was vrijdag nog niet duidelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?