| Bos (archiefbeeld).

Aanranding leerling: klacht van schepencollege tegen ouders blijft

JP
© BRUZZ
05/07/2018

Een dertigtal ouders van een Franstalige gemeenteschool in Vorst heeft dinsdagavond de gemeenteraad geïnterpelleerd. Ze willen dat de klacht tegen twee ouders wordt ingetrokken. Zij werden aangeklaagd voor laster, omdat ze een oud-docent beschuldigden van aanranding.

De klacht tegen twee ouders van een gemeentelijke Franstalige school in Vorst blijft gehandhaafd. De gemeente Vorst voert een intern onderzoek naar een zedenzaak in de Franstalige gemeenteschool, en heeft zich daarbij burgerlijke partij gesteld.

Ze klagen daarbij twee ouders aan voor laster, omdat die een klacht hadden ingediend over een oud-leerkracht die ze verdenken van seksueel misbruik tijdens een schooluitstap in november 2017. Ondanks de bezwaren van de ouders, beslist de school om ook een tweede bosklas gewoon te laten doorgaan. In maart dit jaar zijn daarom ruim zestig ouders naar de rechter gestapt.

Enkele weken later kwamen er nieuwe feiten boven tafel over een tweede zedenzaak in hun school in Vorst, en andere scholen in de omgeving. Het is echter voorlopig nog niet zeker dat de eerste en de tweede zedenzaak aan elkaar zijn gelinkt, of wie de dader is.

De ouders vroegen tijdens de gemeenteraad om de klacht tegen hen weg te nemen, om betere maatregelen te treffen om hun kinderen te beschermen, en een betere communicatie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst , Politiek , aanranding , pedofilie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni