| Fouad Ahidar, eerder dit jaar na zijn uitspraken over het conflict in Gaza.

Ahidar uit Brusselse Vooruit-fractie, Rochette voorzitter VGC-raad

© Belga
07/12/2023
Updated: 08/12/2023 16.35u

Fouad Ahidar maakt geen deel meer uit van de Vooruit.brussels-fractie in het Brussels Parlement. Dat hebben Pascal Smet, die voortaan fractieleider is in plaats van Ahidar, en Els Rochette in een brief aan het parlement laten weten. Ahidar zit voortaan bij de andere onafhankelijke parlementsleden. Els Rochette wordt dinsdag bekrachtigd als nieuwe voorzitter van de VGC.

Ahidar was ook voorzitter van de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC). Omdat hij echter in een schrijven heeft laten weten dat hij geen lid meer is van de Vooruit.brussels-fractie, zal op de volgende plenaire vergadering op dinsdag 12 december een nieuwe voorzitter worden aangeduid. Dat wordt Els Rochette, is nu bevestigd aan BRUZZ.

Zondag kondigde Ahidar in een vlammende mededeling aan dat hij ontslag nam uit Vooruit. Hij kon zich onder meer niet meer vinden in de koers van de partij en zei "diep ontzet" te zijn over "de vele blunders, de veroordelingen voor racisme en seksisme" en het "lamentabele beheer van de partij".

Ans Persoons, voorzitster van de Brusselse Vooruit en staatssecretaris, suggereerde dat Ahidar de partij verlaten had omdat hij niet tevreden was met de lijstduwersplaats.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni