Anderlecht test rechtstreekse uitzending gemeenteraad uit

© BRUZZ
| Gemeentehuis Anderlecht.

Het gemeentebestuur van Anderlecht zal dit jaar nog twee live-uitzendingen van de gemeenteraad uittesten. Op die manier kunnen Anderlechtenaren, die geïnteresseerd zijn in gemeentepolitiek of willen weten hoe een gemeenteraad verloopt, dit voortaan vanuit hun zetel doen. De eerste test gaat van start op 26 september.

“De Anderlechtenaren krijgen door deze uitzending de kans om aan het lokale politieke leven deel te nemen door de openbare zitting live bij te wonen en te volgen welke beslissingen er worden genomen, net als de interpellaties van de gemeenteraadsleden en het antwoord van de verkozenen”, zegt schepen van Informatie en Burgerparticipatie Jérémie Drouart (Ecolo).

Het gedeelte achter gesloten deuren, zoals hoorzittingen, worden natuurlijk niet uitgezonden.

In november volgt de tweede test. Na afloop van beide testen zullen de voordelen van dit project, zoals de kostpijs en de belangstelling ervan, geëvalueerd worden en zal de gemeente beslissen of dit de komende jaren wordt voortgezet.

Voor de test van donderdag 26 september om 19u volstaat het om door te klikken via de link op de website van de gemeente.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?