Annalisa Gadaleta haalt het van Sarah Turine bij Unia

© Bart Dewaele
| Annalisa Gadaleta

Het kan soms vreemd lopen. Voormalig Groen-schepen Annalisa Gadaleta gaat bij Unia werken, hoewel de organisatie eerder nog kritiek had op haar omstreden boek. Sarah Turine (Ecolo), die omwille van dat boek brak met Gadaleta, was tegenkandidate en haalde het niet.

Gadaleta, die tot aan de gemeenteraadsverkiezingen schepen was in Molenbeek, wordt verantwoordelijke politiek en maatschappij bij Gelijkekansencentrum Unia. Ze kwam als beste uit de bus uit een procedure die deels anoniem was. Dat schrijft de RTBF en wordt bevestigd aan BRUZZ.

De voormalige schepen haalde het ondanks het feit dat Unia in het verleden kritiek uitte op haar omstreden boek ‘Entretien à Molenbeek’, waarin de Marokkaanse gemeenschap door de mangel wordt gehaald. De Franstalige directeur Patrick Charlier had het in dat verband onder meer over ‘toogpraat’.

Teamleider

“Dat boek is inderdaad aan bod gekomen tijdens de sollicitatieprocedure,” zegt de woordvoerder van Unia aan BRUZZ. “Maar mevrouw Gadaleta heeft ons overtuigd van haar kwaliteiten, onder meer die om een team te leiden.”

Pikant detail: ook Sarah Turine (Ecolo) solliciteerde voor dezelfde job. Turine was schepen in dezelfde meerderheid als Gadaleta en brak met de Groen-schepen nadat er forse kritiek was gekomen op het boek, vooral van de PS.

De groene zustertwist had ook gevolgen voor het verkiezingsresultaat in Molenbeek. De groenen gingen er in tegenstelling tot de andere gemeenten niet vooruit en maken er vandaag ook geen deel uit van de meerderheid.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?