Brussel Kiest 2018 Gemeentehuis Sint-Agatha-Berchem

| Gemeentehuis Sint-Agatha-Berchem

Begroting Sint-Agatha-Berchem in evenwicht

KVDP
© BRUZZ
28/04/2019

De gemeenteraad heeft de begroting voor 2019 goedgekeurd. En die begroting is in evenwicht. "Ondanks allerlei perikelen waarop wij geen vat hebben, zijn we er toch in geslaagd een oriëntatienota op te stellen met voor deze legislatuur ambitieuze doelstellingen", zegt burgemeester Riguelle.

Volgens burgemeester Joël Riguelle (CDH) was de begroting een moeilijke evenwichtsoefening. "Nieuwe lasten die op het OCMW wegen, de taxshift die voor de gemeente resulteert in 800.000 euro minder inkomsten en het gebrek aan middelen die via de algemene dotatie aan de gemeenten ter beschikking worden gesteld zijn daarvan de oorzaak", klinkt het in een persbericht.

"Ondanks al die perikelen waarop wij geen vat hebben, zijn we er toch in geslaagd een oriëntatienota op te stellen met voor deze legislatuur ambitieuze doelstellingen", zegt burgemeester Riguelle. Die oriëntatienota omvat verschillende doelstellingen op vlak van veiligheid, milieu, mobiliteit, jeugdbeleid en participatie.

Het netwerk van bewakingscamera's in de openbare ruimte wordt vervolledigd en de gemeente zal een tweede straathoekwerker aanwerven. Sint-Agatha-Berchem wil daarnaast werk maken van een klimaatplan. De gemeente wil zachte mobiliteit promoten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Agatha-Berchem , Politiek , begroting , begroting 2019

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni