Bijna 100 miljoen euro voor gemeentelijke sportinfrastructuur

© Photo News

De Brusselse regering wil 95 miljoen euro investeren in gemeentelijke sportinfrastructuur. Dat heeft de Brusselse minister van Plaatselijke Besturen Bernard Clerfayt (‎DéFI) dinsdag bekendgemaakt toen hij de begroting voor het beleid over de plaatselijke besturen aan het Brussels Parlement voorstelde.

"Sinds het begin van deze legislatuur maken de oppositiepartijen zich zorgen over de geringe bedragen die in het Brussels Gewest aan sport worden besteed. Deze begroting voor 2022 stelt ons in staat hen gerust te stellen," zegt Clerfayt.

Een deel van dit bedrag, 2 miljoen euro, zal gebruikt worden om een supragemeentelijke beheersstructuur voor openbare zwembaden op te richten, overeenkomstig de gewestelijke beleidsverklaring.

Ook naast sportinfrastructuur zal er meer geïnvesteerd worden in de gemeentes. De begroting voor 2022 voor de plaatselijke besturen stijgt met 18 procent: van 650.841.000 naar 767.760.000 euro. "Gezien de context van de pandemie en de uitgaven die dat voor de plaatselijke besturen met zich heeft meegebracht, was het van belang dat de solidariteit van het Gewest met zijn plaatselijke overheden werd versterkt," zegt Clerfayt.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?