Bonte wil fusie van politiezones doordrukken via parlement

De SP.A wil dat er vaart wordt gezet achter de fusie van de Brusselse politiezones. Burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte wil de stemming hierover afdwingen in het parlement. “Het kan me niet schelen in welke commissie dat het gebeurt, als het maar gebeurt.”

Premier Charles Michel (MR) is als de dood voor een fusie van de Brusselse politiezones, maar vanuit de oppositie aan Vlaamse zijde weerklinkt de roep hiervoor steeds sterker. Burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte (SP.A) wil de stemming zelfs doordrukken in het parlement.

“Het kan me niet schelen in welke commissie dat het gebeurt, als het maar gebeurt”, zegt hij aan De Morgen. Volgens Groen-parlementslid Stefaan Van Hecke is de kans klein dat er deze regeerperiode nog een doorbraak komt. “De regering wil dit niet, dus de meerderheid in het parlement zal zich daaraan houden. Zolang de MR en bij uitbreiding heel Franstalig België zich er tegen verzet, kunnen de Vlamingen weinig doen.”

De Vlaamse partijen in de regering hebben bij monde van Alexander De Croo (Open VLD), Koen Geens (CD&V) en Jan Jambon (N-VA) nochtans al laten verstaan zeker niet weigerachtig te staan tegenover het idee.

Rellen in Brussel

Op 11 november kwam het aan de Beurs in het centrum van Brussel voor het eerst tot rellen. In de weken daarna waren er opnieuw problemen.  

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?