Een lachende Minister-President Rudi Vervoort (PS) in het Brussels Parlement.

Brussels Gewest en Franse gemeenschap maken afspraken voor nauwere samenwerking

© Belga
13/01/2020

De ministers-presidenten van het Brussels Gewest en de Franse gemeenschap, Rudi Vervoort (PS) en Pierre-Yves Jeholet (MR), willen op verschillende vlakken (opleidingen, kinderopvang en cultuur) actiever samenwerken. Dat hebben de twee maandag afgesproken op hun eerste vergadering sinds de start van hun regeringen.

Vervoort en Jeholet willen ook samenwerken rond het Brusselse 'Go4Brussels 2030'-plan. Dat plan moet de Brusselse economie klaarstomen voor de toekomst. Zo mikt het op het koolstofvrij maken van alle sectoren. En sectoren die zich toeleggen op een circulaire en regeneratieve economie krijgen extra ondersteuning.

Volgens Brussels minister-president Rudi Vervoort wil Brussel daarbij "niet de plaats innemen van de bevoegde entiteiten", in dit geval de Franse gemeenschap, als het gaat om bijvoorbeeld opleidingen en onderwijs.

De twee ministers-presidenten hebben ook afgesproken om de komende maanden op andere terreinen nauwer samen te werken, bijvoorbeeld op het vlak van scholenbouw en armoedebestrijding.

Vervoort en Jeholet hebben ook gesproken over de kandidatuur van Brussel als culturele hoofdstad van Europa in 2030. Vervoort wil die kandidatuur graag concretiseren en wil daarvoor samenwerken met een Vlaamse en Waalse stad en met de gemeenschappen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Politiek , Rudi Vervoort , Pierre-Yves Jeholet

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni