Brussels minister van Financiën Guy Vanhengel (Open VLD), met op de achtergrond minister-president Rudi Vervoort (PS).

De Brusselse begroting voor 2019 is er opnieuw één in evenwicht. Dat heeft Brussels minister van Financiën Guy Vanhengel (Open VLD) verklaard in het Brussels parlement.

De Brusselse minister van Financiën en Begroting Guy Vanhengel (Open VLD) kwam de begroting voor 2019 maandag voorstellen in de commissie Financiën van het Brussels parlement. De rekening is opnieuw in evenwicht, verklaarde hij.

"Ik meen te kunnen stellen dat de Brusselse regering op budgettair vlak een voorbeeldig parcours heeft afgelegd. Jaar na jaar werden de begrotingsdoelstellingen ruimschoots gehaald", klonk het. "Waar de andere entiteiten tekort na tekort optekenden, realiseerde het Brussels Gewest overschotten."

In de begroting voor volgend jaar wordt vooral ruimte gemaakt voor investeringen in mobiliteit. Het gaat dan om de verdere ontwikkeling van de Brusselse metro en de renovatie van tunnels, bruggen en viaducten. "We hebben het engagement genomen onze infrastructuur te verbeteren, en we voeren dit ook uit", zei Vanhengel daarover.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Politiek , begroting , Brusselse regering , Guy Vanhengel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni