© gemeente Molenbeek | Catherine Moureaux (PS), burgemeester van Molenbeek, op beelden van een live-uitzending via YouTube.

Burgemeester Catherine Moureaux valt uit tegen partijgenoot

JP
© BRUZZ
10/10/2023

Na een verhitte discussie tussen de burgemeester van Molenbeek en partijgenoot Abdellah Achaoui, heeft die laatste verstek laten gaan tijdens de collegevergadering van dinsdag. De schepen zou met ziekteverlof zijn sinds een uit de hand gelopen debat, afgelopen donderdag, over de overplaatsing van een ambtenaar. Burgemeester Catherine Moureaux zou daar zijn ontploft na een opmerking van haar collega.

Burgemeester van Molenbeek Catherine Moureaux (PS) had al veel tegenstanders binnen de oppositie, maar heeft nu ook vijanden gemaakt binnen haar eigen partij. Punt van strijd tijdens het collegeoverleg van afgelopen donderdag was de overplaatsing van een ambtenaar naar een andere dienst.

Dat was de wens van de burgemeester, maar schepen Abdellah Achaoui ging daar tegenin, zo bevestigen verschillende schepenen aan BRUZZ. "Als je vader er nog zou zijn, was dit nooit gebeurd," zei Achoui naar verluidt tijdens die woordenwisseling. Die woorden zouden de burgemeester - zo schrijft La Capitale - tot woede hebben aangezet. In haar woede zou de burgemeester Achaoui hebben geduwd.

Moureaux zou ook tegen Achoui hebben geschreeuwd, bevestigen verschillende aanwezigen bij het incident aan BRUZZ. De schepen zelf, noch de burgemeester en haar entourage hebben voorlopig op het voorval gereageerd.

Achoui zou sinds het voorval met ziekteverlof zijn, zo schrijft La Capitale en bevestigt een goed ingelichte bron binnen de gemeenteraad. Op dinsdag is de schepen niet verschenen op het collegeoverleg, bevestigt ook een collega uit de meerderheid.

Moureaux dreigt met klacht

"Om een vrouw in de politiek te ondermijnen, is het gebruikelijk om hysterisch gedrag te suggereren. Ik sluit niet uit dat ik juridische stappen zal ondernemen tegen iedereen die mijn reputatie probeert te schaden," reageert Moureaux in La Capitale. Moureaux laat weten dat ze contact heeft opgenomen met de interne deontologische dienst van de PS, de waakzaamheidcommissie.

De Brusselse PS-fractie bevestigt aan onze redactie dat de waakzaamheidscommissie op de hoogte is van het incident.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie