Bernard Clerfayt (Défi), burgemeester van Schaarbeek

| Bernard Clerfayt (Défi), burgemeester van Schaarbeek

Burgemeester Schaarbeek: 'Oppositie hitst gemoederen op'

© BRUZZ
30/04/2019

Schaarbeeks burgemeester Bernard Clerfayt (Défi) roept ouders en omwonenden van gemeentelijke basisschool nr. 1 op tot kalmte, nadat de gemoederen daar stevig oververhit raakten. De oproerpolitie houdt betogers er inmiddels op een afstand. Clerfayt beschuldigt lokale oppositiepartijen PS en CDH van politieke recuperatie in de zaak.

Via een persbericht vraagt Schaarbeeks burgemeester Bernard Clerfayt (Défi) het vertrouwen in de school te behouden.

"De kinderbescherming en andere sociale diensten hebben perfect gefunctioneerd. Om de vertrouwensrelatie tussen de school en de ouders te herstellen, organiseren we op donderdag een vergadering."

'Politieke uitbuiting'

Tegelijkertijd hekelt de burgemeester de manier waarop de situatie politiek werd uitgebuit. "Sommige kandidaten maakten misbruik van de situatie om zo in het nieuws te komen," klinkt het. "Bovendien werden er haatdragende boodschappen verspreid door personen die slecht geïnformeerd waren. Die personen moeten verantwoordelijk gehouden worden."

Clerfayt vraagt aan de partijleiding van de PS en CDH in Schaarbeek om "de verantwoordelijkheid te nemen voor de beschuldigingen van hun leden."

Onder andere Brussels PS-gemeenteraadslid Cellou Satina Diallo, van Guinese afkomst net zoals het betrokken kind, roept op zijn Facebookpagina actief op tot demonstratie voor het schoolgebouw, "om druk te blijven zetten".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek, Politiek, Samenleving, Onrust aan Schaarbeekse school, Bernard Clerfayt

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni