Burgemeester Schepmans wil een klacht neerleggen tegen Katie Hopkins

© Bart Dewaele
| Françoise Schepmans (MR).

Na de stigmatiserende reportage en tweet over Molenbeek van de Britse journalist Katie Hopkins, wil burgemeester Françoise Schepmans klacht neerleggen. “Haar video en haar tweet zijn schokkend en besmeuren het imago van de gemeente. Ik ga, als het college ermee instemt, klacht neerleggen voor laster en desinformatie,” klinkt het.

Na haar reportage over ‘jihadihoofdstad Molenbeek’ die een paar dagen geleden verscheen op Fox News, richt de toorn van de rechts-controversiële Katie Hopkins zich opnieuw op Molenbeek. In een tweet linkt Hopkins de brand in Koekelberg aan de start van de ramadan. “Molenbeek. What on earth would cause an explosion like that in the Jihadi Capital of Europe at the start of Ramadan? *coughs*," klinkt het daarin ironisch.

Burgemeester Françoise Schepmans wil nu een klacht neerleggen voor laster en verspreiden van desinformatie over Molenbeek. “Haar video en tweet zijn extreem schokkend,” zegt ze tegen La Capitale. “Ik ga, als het college er vrijdag mee instemt, een klacht neerleggen bij de procureur des Konings voor laster en desinformatie,” bevestigt Schepmans aan BRUZZ. “De brand linken aan de ramadan is compleet fout, en de journalist hanteert een schandalige werkmethode.”

Eerder kaartte Schepmans de beroepsethiek van de journaliste ook al aan. Ze liet BRUZZ weten hoe de journaliste haar op straat aanspraak en zich voorafgaand aan het interview niet voorstelde als journalist. Ze zou ook geen toestemming hebben gevraagd om het gesprek te filmen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?