Britse 'journaliste' linkt brand Koekelberg aan jihadisme

Beeld van de brand in Koekelberg dinsdag.

Katie Hopkins, die eerder voor een omstreden reportage over Molenbeek tekende, legt op Twitter een verband tussen de grote brand in Koekelberg, het jihadisme en de ramadan. Ze situeert de brand ook in Molenbeek.

Hopkins haalde eerder deze week het nieuws met haar controversiële reportage over Molenbeek en een verslag dat ze daarover uitbracht bij Fox News. Op de rechtse televisiezender zegt ze onder meer dat alle vrouwen een boerka dragen in de gemeente (dat is verboden in België), die ze als jihadhoofdstad van Europa afschildert. 85 procent van de Molenbeekse bevolking komt volgens haar ook uit Marokko.

Op Twitter doet ze er nu vrolijk nog een schep bovenop. Ze post dinsdag een filmpje van de grote brand in Koekelberg. In het commentaar legt ze een link tussen de brand, het begin van de ramadan en het jihadisme.

Voor een goed begrip: er is geen aanwijzing voor die link en de ramadan begint ook pas donderdag, iets waar verschillende verontwaardigde reacties haar ook op wijzen. 

Als de bedoeling van de tweet was om wat reactie los te weken, lijkt dat overigens gelukt. De post werd ruim 3.000 keer geliket, meer dan 2.000 keer geretweet, terwijl circa 500 mensen reageerden. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?