Molenbeekse klacht tegen FOX-journaliste geklasseerd zonder gevolg

'Politici kijken weg omdat ze stemmen nodig hebben,' zei Hopkins in de reportage.

De procureur des Konings heeft de klacht die de gemeente Sint-Jans-Molenbeek had neergelegd tegen de Britse Katie Hopkins geklasseerd zonder gevolgen. Dat vernam RTBF woensdagavond.

Hopkins haalde zich in mei de woede van Molenbeeks burgemeester Françoise Schempans (MR) op de hals. Na haar controversiële reportage “Molenbeek, jihadihoofdstad van Europa” en een televisieverslag daarvan op Fox News, deed ze er op Twitter nog een schepje bovenop.

Hopkins plaatste een video van een grote brand in een loods in Koekelberg. In het bijschrift legde ze een link tussen de brand, het begin van de ramadan en het Molenbeeks jihadisme. Dat schoot bij Schepmans in het verkeerde keelgat, waarop ze een klacht neerlegde voor laster en het verspreiden van desinformatie.

Dat haalde evenwel niets uit. De procureur des Konings besliste om de klacht zonder gevolgen te klasseren. Maar daar laat het gemeentebestuur het niet bij, zo weet RTBF. Molenbeek eist dat Hopkins de tv-reportage offline haalt en vraagt ook een symbolische euro schadevergoeding. “Als daar geen gehoor aan wordt gegeven, dien ik een klacht in met burgerlijke partijstelling”, aldus Schepmans.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?