| Fransceso Iammarino en Catherine Morenville.

Catherine Morenville (Ecolo) is lijsttrekker en kandidaat-burgemeester in Sint-Gillis

CD
© BRUZZ
16/06/2023

Ecolo-Groen heeft haar lijsttrekkers bekend gemaakt voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in Sint-Gillis. Aan het hoofd van de lijst staat eerste schepen Catherine Morenville. Op plaats twee staat huidig schepen van Cultuur, Economische Ontwikkeling en Dierenwelzijn Francesco Iammarino.

Catherine Morenville, die al 27 jaar in Sint-Gillis woont, begon haar carrière in de journalistiek voordat ze de overstap maakte naar de politiek. Daar was ze 10 jaar lang politiek adviseur van de Ecolo-groep in het Brussels Parlement. Sinds 2018 is ze als eerste schepen verantwoordelijk voor Mobiliteit, Stedenbouw, Openbare Ruimten en Groene Ruimten en Gelijke Kansen en Vrouwenrechten.

Francesco Iammarino verhuisde in 2008 naar Sint-Gillis. Na enkele jaren medevoorzitter te zijn geweest van de lokale Ecolo-Groen groep, werd hij in 2019 schepen van Cultuur, Economische Ontwikkeling en Dierenwelzijn. Voordat hij zich volledig ging toeleggen op zijn rol als schepen, was hij werkzaam bij de Stad Brussel als medewerker bij het schepenambt voor Netheid, Groene Ruimten en Dierenwelzijn.

"Sinds ons aantreden in de gemeentelijke meerderheid in december 2018, na meer dan 35 jaar van een absolute socialistische meerderheid, hebben we ons ingezet om van Sint-Gillis een modelgemeente te maken op het vlak van klimaattransitie", zegt Morenville. "Met een klimaatplan en een verkeersplan dat snel zichtbare resultaten wil opleveren, denk ik te kunnen zeggen dat we het mandaat hebben waargemaakt dat de kiezers van Sint-Gillis ons bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen hebben gegeven."

Morenville hoopt burgemeester te worden, maar wil geen uitspraken doen over hoe groot die kans is. "Een verkiezing is een marathon waarvan de uitkomst nooit op voorhand gekend is. De verkiezingen zijn nog ver weg, er liggen nog 15 maanden vol werk voor ons."

Welke plaats Groen zal krijgen op de lijst, is nog niet bekend. Huidig schepen voor Nederlandstalige aangelegenheden Jos Raymenants stopt met de lokale politiek en stelt zich niet opnieuw verkiesbaar.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni