Het bureau van CDH laat Joëlle Milquet niet vallen. Défi-voorzitter Olivier Maingain had eerder laten weten dat ze beter een stap opzij zet.

Maingain liet vorige week weten dat Milquet beter opstapt als Brussels parlementslid omdat ze in beschuldiging is gesteld. De CDH-politica wordt ervan verdacht als minister van de Franse Gemeenschap kabinetsmedewerkers gebruikt te hebben voor haar verkiezing.

Maingain deed zijn uitspraak in de context van de nieuwe politieke situatie in Franstalig België: in Brussel is zijn partij nodig voor een meerderheid in de Franse taalgroep.

Het bureau van CDH kwam maandagochtend samen en staat achter Milquet, zo meldt De Standaard. Het bureau wijst erop dat Milquet al verzaakte aan haar ministerschap en geen uitvoerend mandaat meer heeft. Bovendien geldt voor Milquet net als voor iedereen het vermoeden van onschuld, laat de CDH-top weten.

CDH breekt met PS

CDH wil niet meer met PS regeren en trekt de stekker uit de regionale regeringen. Dat kondigt partijvoorzitter Benoît Lutgen aan op een persconferentie. Nu CDH uit de Brusselse regering stapt, is de vraag hoe het verder moet met die regering.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek , CDH breekt met PS

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni