vincent de wolf BRUZZ 1559

Vincent De Wolf vraagt CDH en Défi vertrouwensmotie niet goed te keuren

© Belga
19/09/2017

Vincent De Wolf, voorzitter van de grootste oppositiefractie MR, roept CDH en Défi op de vooravond van de vertrouwensstemming in het Brussels Parlement op om "de grote kans te grijpen om het Brusselse politieke leven gezond te maken".

De Brusselse meerderheid is stervende en het vertrouwen geven komt neer op het ondersteunen van de socialistische praktijken, vindt hij. "Sinds het begin van de legislatuur richt de Brusselse regering maar nieuwe publieke organen, administraties en mandaten op. De politieke benoemingen vermenigvuldigen zich zodat het web van de PS de top van elke geweststructuur bereikt heeft", stelt De Wolf in een mededeling.

Voor de fractieleider is de houding van CDH en Défi "totaal onbegrijpelijk en incoherent". De Wolf verwijst naar de verklaringen van zijn CDH-collega Benoît Cerexhe dat hij ontgoocheld is over wat gepresteerd is inzake mobiliteit, kinderbijslag en bestuur. Hij verwacht daden.

Défi gedraagt zich volgens hem dan weer als de "onaantastbare witte ridder", maar door de PS in Brussel kunstmatig in leven te houden staat ze stilzwijgend toe dat die PS alle directieposten in de gewestelijke en paragewestelijke administraties inpalmt.

CDH breekt met PS

CDH wil niet meer met PS regeren en trekt de stekker uit de regionale regeringen. Dat kondigt partijvoorzitter Benoît Lutgen aan op een persconferentie. Nu CDH uit de Brusselse regering stapt, is de vraag hoe het verder moet met die regering.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , CDH breekt met PS

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni