Hoofdzetel CDH

| De hoofdzetel van CDH

CDH overweegt om iconisch partijgebouw te verkopen

SN
© BRUZZ
12/09/2019

De Franstalige christendemocraten staan er financieel niet goed voor, na tegenvallende verkiezingen. En dus overweegt de partij om haar fotogenieke hoofdzetel in de Tweekerkenstraat te verkopen. “Het gebouw is nu te groot voor onze ploeg.”

Dat CDH het met fors minder geld en mankracht moet doen, is geen geheim na hun terugval bij de laatste verkiezingen. De partij kiest voor een oppositiekuur op federaal en gewestelijk niveau en verliest een heel aantal parlementsleden. En nu ligt dus ook de verkoop van het oranje partijgebouw op tafel, zo verneemt RTBF.

“We denken inderdaad na over een mogelijke verkoop,” bevestigt partijwoordvoerder Fanny Charpentier aan BRUZZ. “Maar ook een verhuur van een gebouw, al dan niet gedeeltelijk, is een optie. Om financiële redenen, maar ook omdat ons personeelsbestand geslonken is. Het gebouw is nu te groot voor onze ploeg.”

Maar het gebouw is ook oud, voegt Charpentier toe. “Als we een nieuw gebouw kiezen, zouden we ook gaan voor een meer energiezuinige zetel, die beter bereikbaar is voor onze werknemers.” Om eventuele locaties te noemen, is het voor de partij nog te vroeg.

Al in 1950 namen de CDH en de toenmalige CVP hun intrek in het gebouw van de Tweekerkenstraat in 1000 Brussel. Vijftien jaar later transformeerden architecten Pierre Ramon en Robert Aerts het in het optische okeren kunstwerk zoals we het vandaag kennen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Politiek , Stedenbouw , CDH , Fanny Charpentier

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni