Clémentine Barzin enige Brusselse kandidaat voor voorzitterschap MR

© Twitter
| Barzin in de gemeenteraad

De 44-jarige Clémentine Barzin, Brussels parlementslid en gemeenteraadslid in de Stad Brussel, heeft zich kandidaat gesteld voor het voorzitterschap van de MR. Barzin is de enige Brusselse kandidaat voor het voorzitterschap van haar partij.

Tot nu toe hadden vier politici zich aangemeld voor de strijd om het voorzitterschap van de MR, de Franstalige liberale partij. Het gaat om Denis Ducarme, Georges-Louis Bouchez, Philippe Goffin en Christine Defraigne, vier politici uit Wallonië.

Tot 16 uur hadden de MR-leden de tijd om hun kandidatuur in te dienen. De 44-jarige Clémentine Barzin was net op tijd, schrijven Le Soir en La Libre Belgique. Zij is ook de enige kandidaat uit Brussel.

Barzin is gemeenteraadslid in de Stad Brussel - onder de vorige meerderheid was ze even schepen - en Brussels Parlementslid. Daarvoor werkte Barzin als woordvoerster voor onder meer Jacques Simonet en Didier Reynders.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?