| Barzin wordt nu de derde schepen van Stedelijke herwaardering en Burgerparticipatie van deze legislatuur in de Stad Brussel.

Clémentine Barzin officieel ingezworen als schepen in Brussel-Stad

MD
© BRUZZ
26/02/2018

Clémentine Barzin (MR) is de nieuwe schepen van Stedelijke herwaardering en Burgerparticipatie in de Stad Brussel. Zij werd op de gemeenteraad officieel ingezworen als vervanger van David Weytsman (MR), die al na enkele maanden zijn mandaat als schepen neerlegt om Brussels parlementslid te worden.

Clémentine Barzin is sinds 2012 gemeenteraadslid in de Stad Brussel. Ze is werkzaam op de communicatiedienst van Didier Reynders (MR) en werkte ook al als woordvoerster voor de MR en van voormalig Brussels minister-president Jacques Simonet.

Barzin wordt nu al de derde schepen van Stedelijke herwaardering en Burgerparticipatie van deze legislatuur in de Stad-Brussel. Ans Persoons (SP.A) stapte in 2017 uit het stadsbestuur na de affaire rond Samusocial en burgemeester Yvan Mayeur, waarna David Weytsman (MR) haar schepenambt overnam. Maar Weytsman legt nu al na enkele maanden zelf zijn ambt neer om zijn partijgenoot Boris Dilliès op te volgen in het parlement, nadat die laatste burgemeester werd van Ukkel.

Ook de burgemeester van Ukkel Boris Dilliès, die de stoelendans in gang zette, kwam de inhuldiging van de nieuwe schepen bijwonen.

College opnieuw paritair

Burgemeester Philippe Close (PS) was alvast verheugd met de nieuwe schepen. “Het college is daardoor opnieuw paritair, daar ben ik heel fier op”, klonk het. Ook MR-kopstuk Alain Courtois verwelkomde Barzin met de woorden “vive la jeunesse”. Bij de oppositie was dan wel weer gemor te horen over het feit dat Barzin niet meteen schepen is geworden, terwijl het geweten was dat Weytsman de eerste opvolger van Boris Dilliès zou zijn in het parlement. “We hebben deze legislatuur nu al 3 schepenen en drie burgemeesters gehad”, klonk het bij gemeenteraadslid Christian Ceux (Défi).

Weytsman wordt naast parlementslid nu ook voorzitter van de lokale MR-afdeling in Brussel-Stad en blijft zo dus wel zetelen in de gemeenteraad.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek, Clémentine Barzin, Schepen, wijkcontracten

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni