Clémentine Barzin (MR) wordt schepen in Brussel-Stad

© Cl. Barzin
| Clémentine Barzin (MR) wordt nieuwe Brusselse schepen van Stedelijke Herwaardering en Burgerparticipatie
Updated: 23-01-2018 - 17:33

Stoelendans bij de MR: nadat Ukkels burgemeester Boris Dilliès vrijdag zijn zitje opgeeft in het Brussels parlement, wordt hij daar opgevolgd door David Weytsman. Die geeft op zijn beurt zijn plek in het Brusselse schepencollege door aan Clémentine Barzin. Zij was tot nu toe gemeenteraadslid.

David Weytsman (36) werd nog maar een paar maanden geleden - na de affaire-Samusocial en het ontslag van schepen Ans Persoons - schepen in Brussel-Stad. Hij wordt nu als schepen van Stedelijke Herwaardering en Burgerparticipatie opgevolgd door Clémentine Barzin. Dat kondigde de Brusselse eerste schepen Alain Courtois (MR) dinsdag aan.

MR-voorzitter Olivier Chastel, Brussels fractieleider Vincent De Wolf, minister Didier Reynders en de MR-politici uit Brussel-Stad Jacques Oberwoits en Alain Courtois ontwarden samen de personeelsknoop.

Weytsman was eerste opvolger in het Brussels parlement. Hij zal op 9 februari de eed afleggen. Courtois, die er zelf voorstander van is om de jobs van schepen en parlementariër niet te combineren, kondigde aan dat Weytsman zijn schepenambt voortaan overlaat aan de huidige fractieleidster Clémentine Barzin. Zij zal haar kandidatuur officieel voorstellen op de gemeenteraad van 26 februari.

Barzin heeft een master in communicatie en journalistiek van de ULB op zak. Ze is momenteel aan de slag op de webredactie van liberaal minister Reynders. Volgens Cumuleo heeft Barzin verder 12 betaalde nevenmandaten. Ze zou bestuurslid zijn bij onder meer het Brugmann-ziekenhuis, Sibelga en de Muntschouwburg.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?