Cocof keurt begroting in evenwicht goed

Het nieuwe logo van de Cocof

Het parlement van de Franstaligen in Brussel heeft vrijdag de begroting van de Franse Gemeenschapscommissie (Cocof) goedgekeurd. Die begroting van 509 miljoen euro is in evenwicht, zegt minister-president van de Franstalige Brusselse regering Fadila Laanan. Volgens haar is het begrotingsevenwicht bereikt zonder te raken aan de dienstverlening voor de bevolking.

"We wilden rigoureus zijn, maar wrede en onrechtvaardige bezuinigingsmaatregelen buiten beschouwing laten. Ik ben verheugd dat de goedgekeurde begroting volledig onder controle is. Dit bewijst het goede beheer van de overheidsfinanciën van de Cocof", aldus Laanan (PS).

Volgens haar blijft de Cocof "ondanks de moeilijke financiële context" investeren in nieuwe infrastructuur, bijvoorbeeld nieuwe sportinfrastructuur en scholen. Wat dat onderwijs betreft, zal er bijvoorbeeld 29 miljoen euro gaan naar de bouw van twee nieuwe scholen (met elk 600 plaatsen) op de Ceria-campus in Anderlecht. De twee scholen zouden klaar zijn in 2021.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?