Cultuuradviseur Vervoort vervangt Evers schepen Christian Beoziere

© PS Evere via FB
| Christian Beoziere

Evers schepen Christian Beoziere neemt ontslag en wordt vervangen door David Cordonnier, nu nog cultuuradviseur op het kabinet van Brussels minister-president Vervoort. Dat meldt de Everse PS-afdeling op haar Facebookpagina.

Op 2 maart neemt Christian Beoziere (PS) afscheid van het schepencollege en de gemeenteraad in Evere. Na de laatste gemeenteverkiezingen werd Beoziere aangeduid als waarnemend burgemeester door titelvoerend burgemeester Rudi Vervoort, tot Ridouane Chahid die rol mocht overnemen in januari dit jaar.

Sindsdien was Beoziere opnieuw schepen, van onder meer Franstalig Onderwijs en Openbare Werken. Die functie zal Beoziere nog uitoefenen tot 2 maart, de eerstvolgende gemeenteraadszitting. De lokale PS-afdeling heeft zijn opvolger al aangeduid: David Cordonnier. Die is momenteel nog aan de slag als cultuuradviseur op het kabinet van Vervoort.

"Dit was sinds het begin voorzien", zegt Chahid aan La Capitale. "Eenmaal de overdracht van de burgemeesterssjerp voltooid was, zou hij ontslag nemen. Hij wil van zijn pensioen genieten."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?