Chahid neemt burgemeestersjerp officieel over

© PhotoNews
| Ridouane Chahid (PS) bij zijn eedaflegging in het Brussels Parlement op 11 juni 2019.

Ridouane Chahid (PS) is maandag officieel gestart als waarnemend burgemeester in de gemeente Evere. De 42-jarige Chahid neemt de sjerp over van partijgenoot Christian Béozière, die tot nu toe de plek innam van zetelend burgemeester Rudi Vervoort.

Chahid moest bij de gemeenteraadsverkiezingen enkel voor Vervoort de duimen leggen, maar met 1.783 voorkeursstemmen scoorde de geboren Molenbekenaar verrassend goed in Evere. Maar de burgemeestersjerp was al beloofd aan Béozière, Chahid moest vrede nemen met een schepenpost.

Achter de schermen maakte Vervoort, die als burgemeester zelf beslist wie in zijn plaats de honneurs waarneemt, al werk van de machtsoverdracht. Eind november hakte de minister-president de knoop door. Twee maanden later neemt Chahid ook effectief plaats op de burgemeesterstoel. Intussen zal de voormalige bestuurder van de MIVB zijn termijn als Brussels parlementslid ook volmaken.

Chahids prioriteiten als burgemeester: meer groen in de gemeente, meer fietspaden en een strengere aanpak van snelheidsovertreders. Hij stelde al een gemeentelijk ontwikkelingsplan op, dat straks in openbaar onderzoek gaat.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?