— Brussel kiest in jouw gemeente

Evere

Ridouane Chahid wordt eerste schepen in Evere

© BX1
| Chahid is de eerste die zeker is van een schepenpost in Evere.

Ridouane Chahid (PS) wordt eerste schepen in Evere. De populaire partijgenoot van Rudi Vervoort is voorlopig de enige die zeker is van een zitje in het college. Christian Béozière (PS) wordt minstens tot de gewestverkiezingen van mei 2019 waarnemend burgemeester.

De Lijst van de Burgemeester (LB) van Vervoort negeerde de opmars van Ecolo-Groen in Evere. LB en Défi behielden het aantal zetels en het vertrouwen in elkaar.

Wat vooral opviel was de populariteit van Radouane Chahid. Met 1.783 voorkeursstemmen moest hij enkel Vervoort (2.880) voor zich dulden.

Vervoort gaf eerder al aan dat Béozière (PS) zijn plek als burgemeester mag innemen zolang hij verder doet als minister-president. Nadien zou Chahid de burmeestersjerp kunnen overnemen.

Om Chahid in tussentijd tevreden te stellen, mag het parlementslid eerste schepen worden. Over de andere schepenposten wordt pas in de loop van november een beslissing genomen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?