Dalle belooft extra investeringen in Brussel tijdens coronacrisis

© PhotoNews
| Benjamin Dalle (CD&V), Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media.

Volgens Vlaams minister van Brussel, Benjamin Dalle (CD&V) heeft Vlaanderen tot nu toe bijna 5 miljoen euro extra uitgetrokken “om Brusselaars beter te ondersteunen”. Maar daar blijft het niet bij. “We blijven met de Vlaamse regering investeren in Brussel. Ook de Nederlandstalige cultuurhuizen in Brussel zullen kunnen rekenen op extra steun.”

Drie miljoen van die vijf gingen naar welzijn: onder andere ondersteuning voor de Vlaamse erkende woonzorgcentra, kosteloze opvang tijdens de paasvakantie en de ondersteuningsmiddelen voor de buitenschoolse opvang vallen hieronder.

Op het onderwijsvlak werden er middelen uitgetrokken voor extra laptops en de ondersteuning van pre-teaching. Ook voor jeugdwerk en kwetsbare jongeren werden er middelen uitgetrokken. Jeugd is een van de bevoegdheden van minister Dalle naast Brussel.

Kwetsbare jongeren en cultuur

“We hebben gezien dat de jeugdsector zich in Brussel extra heeft ingezet tijdens deze crisis,” zegt Dalle. Daarom heeft de minister onder de noemer “plan Generatie Veerkracht” extra middelen voor Brusselse organisaties vrijgemaakt. “met het stimuleren van heel sterke projecten op het terrein willen we de jongeren bereiken tijdens deze moeilijke periode”.

Maar de coronacrisis is nog niet voorbij. “We blijven met de Vlaamse regering investeren in Brussel. Ook de Nederlandstalige cultuurhuizen in Brussel zullen kunnen rekenen op extra steun.” Vrijdag staat er overleg gepland over het noodfonds voor cultuur op het kabinet van minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA), waarna meer duidelijkheid moet volgen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?