De Kempeneer trekt tweetalige lijst 'Actief Linkebeek'

© Savoury Traiteur
| De 48-jarige Mitra De Kempeneer werd in Mumbai geboren en was nauwelijks zes maanden oud toen hij door een gezin uit Vilvoorde geadopteerd werd.

Naast de twee Franstalige lijsten van Damien Thiéry en Yves Ghequière dingt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in faciliteitengemeente Linkebeek ook nog de tweetalige lijst 'Actief Linkebeek' naar de gunst van de kiezer. Deze lijst wordt getrokken door Mitra De Kempeneer, een man van Indiase oorsprong die in Linkebeek een traiteurszaak runt. De Vlaamse eenheidslijst Prolink komt niet meer op.

'Actief Linkebeek' wil dat het gemeentebestuur in de toekomst in de eerste plaats werk maakt van goed bestuur en de behandeling van communautaire kwesties overlaat aan de beleidsniveaus die hiervoor bevoegd zijn.

"Dit gevoel leeft bij vele inwoners van Linkebeek. Thiéry en Ghequière hebben de afgelopen jaren veel circus opgevoerd met de leden van TAK en Voorpost, maar als men het bilan opmaakt van wat er de afgelopen 12 jaar concreet gebeurd is in Linkebeek zelf, dan is dat erg mager", aldus De Kempeneer die het initiatief nam voor de lijst.

Geen volledig Nederlandstalige lijst meer

De 48-jarige Mitra De Kempeneer werd in Mumbai geboren en was nauwelijks zes maanden oud toen hij door een gezin uit Vilvoorde geadopteerd werd. Naast Franstaligen staan er op dit ogenblik ook reeds vijf Nederlandstaligen op de lijst van 'Actief Linkebeek'.

Enkele onder hen zijn afkomstig van Prolink, de groep die momenteel de belangen van de Vlamingen in de Linkebeekse gemeenteraad verdedigt. Het gaat onder meer om Roel Leemans, die sinds vorig jaar directeur is van Muntpunt in Brussel.

Eric De Bruycker en Rik Otten, de twee gemeenteraadsleden van Prolink, zijn geen kandidaat meer. Die lijst houdt ook op te bestaan, met als gevolg dat de tweetalige lijst 'Actief Linkebeek' nog de enige lijst is met Nederlandstalige kandidaten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?